Vleeshuisbrug

Geschiedenis

Aelterman begon als metaalbedrijf voor kleinere staalconstructies en groeide uit tot verbindende bruggenbouwer die z’n stempel achterlaat.

People Aelterman Maart 2023 10 2


Geen enkele verbinding is ons te veel. Daarom is Aelterman de bruggenbouwer die je zoekt.

In 1952 stampte de familie Aelterman een metaalbedrijf voor kleinere staalconstructies uit de grond. In 1989 stond de tweede generatie klaar om de zaak over te nemen. De tijd om ook bruggen te bouwen was aangebroken.

De afgelopen dertig jaar wisten we heel wat grote staalbouwprojecten in de Benelux, Duitsland en Frankrijk te scoren en tot een mooi einde te brengen. Om grotere projecten en groei mogelijk te maken zijn we naar het Kluizendok verhuisd. Daar maken we ons, dankzij de strategische ligging aan het water, klaar voor de toekomst. De grote zeeschepen? Die bereiken vlot ons nieuwste atelier in de zeehaven van North Seaport om staalconstructies in grote delen aan te voeren naar de werven.

Er is meer. Sinds vorig jaar maken we als eerste en enige staalbouwer deel uit van de veelzijdige Artes Group. We ondersteunen elkaar, niet alleen met kennis en ervaring, maar ook met materieel zoals pontons en boten. Omgekeerd ook: van zodra bij een project een staalconstructie over, op of in het water in het spel komt, staan wij paraat. We bouwen niet zomaar een constructie, maar een kwalitatieve staalconstructie die mensen verbindt, want dat is Aelterman: een verbindend bruggenbouwer.