Vlotten steiger Nieuwpoort
Staalbouw

Vlottende steiger, Nieuwpoort

Renovatie van een oude steigerconstructie

Artes Depret is bezig met de renovatie van een oude steigerconstructie in Nieuwpoort. Het project omvat de volledige afwerking van de pontons als één geheel, die vervolgens naar de werf worden getransporteerd. Dit innovatieve proces elimineert de noodzaak van laswerkzaamheden ter plaatse op de werf. De staalconstructie en montage van de twee pontons, die dienen als vlottende steigers, zijn essentiële onderdelen van dit project.

De steiger bevindt zich naast de promenade Paul Orban in Nieuwpoort, langs de Ijzer. De oude steigerconstructie wordt vernieuwd en voorzien van twee nieuwe vlottende steigers (pontons). Het productieproces, inclusief het branden van platen, lasvoorbereiding, montage, laswerk en conservering, vindt plaats in de productiehal van Aelterman.

De twee vlottende steigers worden over het water naar de eindbestemming vervoerd. In Nieuwpoort worden de vlottende steigers door middel van geleidingsbeugels rondom de buispalen gemonteerd. De montage van de buispalen wordt uitgevoerd door Artes Depret.

Alle werken zullen vanaf het water worden uitgevoerd.

Opdrachtgever

Artes Depret

Uitvoering

2024

Bouwplaats

Promenade, 8620 Nieuwpoort

Gelijkaardige werven

Al onze werven