Matadibrug
Staalbouw

Matadibrug, Gent

Nieuwe fiets- en voetgangersbrug

Gent zet volop in op nieuwe, vlottere en veilige fiets- en voetgangersverbindingen in en rond de stad. De Matadibrug wordt, na de Bataviabrug, de tweede fietsers- en voetgangersbrug die de Oude Dokken met de binnenstad zal verbinden.

Matadi

In het verlengde van de Kraankindersstraat komt een tweede fiets- en voetgangersbrug: de Matadibrug. De Matadibrug zal de oostelijke oever, waar de Schipperskaai en de Kleindokkaai al heraangelegd zijn als kaaipromenades, verbinden met de westelijke oever. Op die oever zal ook de Handelsdokkaai binnenkort heraangelegd worden. Met een breedte van 6 meter zal de nieuwe brug niet alleen zorgen voor een vlotte doorstroming, maar ook voor een fantastische uitkijk over het projectgebied Oude Dokken.

In tegenstelling tot de beweegbare Bataviabrug, wordt de Matadibrug een vaste, minder steile brug. Voor de bouw van de Matadibrug zal gebruikgemaakt worden van onderhoudsvriendelijke, duurzame en gebruiksvriendelijke materialen. Zo krijgt ze een stalen brugdek, voorzien van een antislipbekleding. In de brugleuningen wordt verlichting geïntegreerd.

De Matadibrug en Bataviabrug maken deel uit van het stadsontwikkelingsproject Oude Dokken.

Opdrachtgever

De Vlaamse Waterweg

Uitvoering

2023

Bouwplaats

Schipperkaai, 9000 Gent

Nieuws over deze werf

Gelijkaardige werven

Al onze werven