PFASC 160909 504 1528788609 6277 002
Staalbouw

Pfaffental, Luxemburg

Zoom 1528788609 9741 002

Passerelle Pfaffenthal is een fiets- en voetgangersbrug die, door een combinatie te maken van een brug en een lifttoren, het dal van Pfaffenthal verbindt met het hoger gelegen Luxemburg stad.

Om de stabiliteit te garanderen werd nog een derde element aan het geheel toegevoegd zijnde een schuine metalen steker of ‘Bequille’ die de lifttoren en de passerelle vasthoudt.

De passerelle zelf bestaat uit vakwerkconstructie gemaakt uit profielen. De zijden van de passerelle werden bekleed met inox rasters zodat het geheel afgesloten is maar toch ook contact houdt met de natuurelementen.

De passerelle werd op een voormontageplaats in Parc Pescatore samengelast tot 1 geheel waarna tijdelijke steuntorens werden geplaatst om de passerelle vanuit het park over de weg Côte d’Eich te schuiven naar de reeds geplaatste betonnen liftkoker en bequille.

De betonnen liftkoker werd voorzien van metalen steunarmen zodat de lift zo vrij mogelijk kon zijn in het geheel.

Het uiterste punt van de passerelle, zijnde het stuk die uitkraagt voorbij het raakvlak met de lifttoren, is voorzien van een glazen bodem die toelaat het dal te bewonderen onder de eigen voeten.

Pfaffenthal 002

Maître de l'ouvrage

Ville de Luxembourg, Ouvrages d’Art Direction

Conception

Steinmetzdemeyer

Période

2012 - 2014

Site

Rue du Pont, Luxembourg

Poids

186 ton

Portée

60 meter

Références semblables

Toutes nos références