20221002 171033
Staalbouw

Brug, Bissegem/Marke

DJI 0030

De brug die Bissegem en Marke verbindt, is te laag om een veilige doorgang te bieden aan de binnenvaart. De nieuwe, hogere brug komt op quasi dezelfde locatie als de huidige brug.

Het ontwerp van de brug oogt licht en hedendaags. Het is gebaseerd op de bestaande brug over de Leie in Olsene. Voor het design van de tuikabels is dan weer gekeken naar de nieuwe Hogebrug in Harelbeke.

De nieuwe brug zal bovendien heel wat veiliger zijn voor het wegverkeer. Fietsers en voetgangers krijgen een apart fiets- en voetpad, waardoor ze mooi afgescheiden worden van de passerende auto’s. De jaagpaden onder de brug worden aangesloten op de wegenis, waardoor er een vlotte fietsverbinding ontstaat.

De bouwdelen van de brug werden geproduceerd in ons atelier aan het Kluizendok te Gent. Vervolgens werden de bouwdelen op een montageterrein (op ongeveer 2km van de bouwlocatie) volledige samengesteld en afgelast tot een compleet afgewerkte brug.

In het weekend van 1 oktober 2022 is de brug dan op een ponton geladen door middel van SPMT’s, en vervolgens zeer secuur op z’n plaats gezet 2 km verderop, op de bouwlocatie.

Chantiers semblables

tous les chantiers